olst krijgt fietstunnel aan ter stegestraat

In 2020 wordt gestart met de aanleg van een fietstunnel aan het eind van de Ter Stegestraat. Daarbij hoort ook het geschikt maken voor hulpdiensten van de route Kleistraat-Enkweg via de bestaande bewaakte overweg bij de Enkweg. Het is de bedoeling dat fietsers en voetgangers hier ook gebruik van kunnen maken. 

Twee jaar na de aanleg van de fietstunnel aan het eind van de Ter Stegestraat, worden de effecten van de aanpassingen onderzocht en op basis van die uitkomsten wordt besloten of er ook een fietstunnel moet komen in het verlengde van de Roodborst in Olst-Zuid.

De gemeente Olst-Wijhe heeft de afgelopen maanden samen met een begeleidingsgroep (bestaande uit bewoners, ondernemers en plaatselijke belangen) onderzocht hoe de veiligheid en de leefbaarheid van Olst kan worden geoptimaliseerd. Er werd bekeken of het scheiden van langzaam verkeer van gemotoriseerd verkeer en het spreiden van dit langzame verkeer over meerdere spoorkruisingen een optie is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.