nicolaaskerk in wijhe zet deuren open

Dit feest verwijst in zijn naam nog wel naar All Hallows’ eve(ning), dat is de avond die vooraf gaat aan Allerheiligen, niet meer gericht op het gedenken van de overledenen, maar meer volksvermaak van angst- en spookmakerij. Terwijl de kerken juist leven van geloof, hoop en liefde.
Daarom opent in oecumenisch verband op 3 november de Nicolaaskerk in Wijhe haar deuren van 14.00 uur tot 16.00 uur voor mensen die een dierbare hebben verloren. Ze kunnen in de kerk een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek, even rustig zitten of wat rondlopen. Het idee is ontstaan vanuit de Rooms Katholieke parochie Engelbert Wijhe-Boerhaar en de Protestantse gemeente Wijhe. De kerkgemeenschappen realiseren zich dat niet een ieder zich geroepen voelt om naar de kerkelijke vieringen te komen die hiervoor worden georganiseerd. Bij de Rooms Katholieke parochie is dat jaarlijks op Alle zielen, op 2 november en bij de Protestante Gemeente de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dit jaar op 25 november. Maar de kerkgemeenschappen vinden dat er voor ieder mens een plaats van ontmoeting mag zijn. Niet alleen voor vreugde, maar juist ook om verdriet te verwerken. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.