leger oefent boven midden oost en noord nederland

Defensie oefent van 17 september tot en met 12 oktober met diverse luchtmobiele grondeenheden, 16 helikopters, een C-130 transportvliegtuig, een Duits C-160 transportvliegtuig, twee Belgische F16 jachtvliegtuigen en twee Duitse Tornado gevechtsvliegtuigen in het midden, oosten en noorden van Nederland. Het programma startte woensdag 26 september en duurt nog tot 10 oktober.
Falcon Autumn wordt uitgevoerd door 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade (Koninklijke Landmacht), het Defensie Helikopter Commando en 336 Squadron (Koninklijke Luchtmacht). Grondeenheden van de luchtmobiele brigade – inclusief Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte – voeren tijdens Falcon Autumn diverse tactische opdrachten uit, ondersteund met transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen. Militair Luchtvaart Terrein (MLT) Deelen is de vaste uitvalsbasis voor alle oefenacties naar verschillende oefengebieden in Nederland.
Militaire eenheden trainen zoveel mogelijk in samenstellingen waarmee zij ook tijdens missies optreden, dus ook als lucht- en landmacht samen (joint) en met internationale partners (combined). Falcon Autumn is de grootste jaarlijkse joint en combined oefening in Nederland.

Er wordt onder andere geoefend bij Marnewaard, vliegveld Twente, Vlasakkers, Assen en Coevorden

Vandaag was de pers welkom op MLT Deelen voor een kijkje in de keuken. Er werd onder andere geoefend met een ‘para drop’ van de Pathfinders (een specialistische eenheid voor o.a. het uitzetten van een landingszone), een ‘cargo drop’ waarbij vanuit een vliegend transportvliegtuig (C-130 Hercules) materiaal of voorraden met een parachute worden neergelaten én een grote landing met 8 transport helikopters terwijl 3 Apache gevechtshelikopters het terrein bewaakten.

Voor meer informatie kijk op https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2018/17/04_falcon_autumn_17 of volg Falcon Autumn op social media.

Fotograaf Arnold Roolvink was bij de persdag aanwezig en maakte onderstaande reportage.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/E25tDI0afYY”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.