koopmansgeest van daarlerveen nekt sportclub lemele

Tekst: Willem Lampe

Maar er is wat in gang gezet bij het eens zo kwalitatief en kwantitatief armlastige Daarlerveen. Wat er nu exact zo aantrekkelijk is om te voetballen voor deze dorpsclub blijft voor de buitenstaander een groot vraagteken, feit blijft dat liefst negen spelers de overstap maakten naar ‘het lelijke eendje’ van de vorige jaargang. En iedereen kent het sprookje van het lelijke eendje dat veranderde in een prachtige zwaan. Met een beetje verbeeldingskracht gaat deze story ook op voor Daarlerveen.

Neem pak ‘m beet Stef Reekers, voor de vakantie nog acterend in het shirt van DETO, nu kan trainer Tino Stoop een beroep op hem doen. Toch maken elf prima spelers niet per definitie een goed team, een gegeven waar sportclub Lemele zich aan vast hield en het leek ook een tijdlang goed te gaan op Zandeinde. De lat was een prima rechterhand voor Ruan Weelink in de openingsfase en een spelbreker voor de piepjonge, maar beloftevolle Jeroen Marsman. Zeiden we piepjong? Dat is Yoran Bakhuis ook. En met een neus voor doelpunten. Het is geen toeval dat juist hij vanuit de eerste de beste kans Lemele op voorsprong schiet. Als even later Remon Kleinlugtenbeld de slap ingrijpende Simon van den Berg de bal ontfutselt is het bijna 2-0.

Tja, als, als, als… Na regen komt zonneschijn, maar andersom ook. Bakhuis grijpt met een grimas naar de lies en moet er even later af. Balen. De goalgetter is tot tranen toe geroerd, meer van teleurstelling dan van pijn en dat tekent een goede instelling. Hierna vernemen we een tijdlang niets van Lemele en is alweer Marsman dicht bij de gelijkmaker. Nu staat de paal hinderlijk in de weg. Pal voor rust ontstaat een opstootje als Robin Schoenmaker zijn tegenstander van de sokken blaast. Remon Kleinlugtenbeld bemoeit zich ermee en moet het lijden. Hij wordt omsingeld en achtervolgd door rood. De koppen van de Daarlerveners nemen de kleur van het shirt aan.

Nadat de kruitdampen zijn opgetrokken zijn de bezoekers beter bij de les van de spelers van de thuisclub. Melvin Hulsegge tikt de gasten van dichtbij langszij en de teneur in het clubhuis is niet hoopvol. Dit hou je zo spelend niet overeind is de korte vertolking van het heersende gevoel. Maar Lemele houdt stand. Net op moment dat er steeds beter onder de druk uit wordt gevoetbald kiest Michel Pouw voor een voetballende oplossing, waar een ordinaire ros tegen de Derbystar een betere optie was geweest. Stef Reekers pikt het leer op, soleert en prikt hem langs Weelink in de hoek. Boem, mokerslag en nog een uppercut na als even later Hulsegge zich mag laten bejubelen. 1-3 verklapt het scorebord. In de resterende tijd is Lemele niet bij machte het Daarlerveen lastig te maken. Gelatenheid regeert op Zandeinde. Goed ploegie dat Daarlerveen. Uitstekend ingekocht.

Opstelling: Weelink; Pouw (70. De Lange), Grefelman, Warmelink, S. Kleinlugtenbeld; Dijk, Blikman (80. Stobbelaar), Schoenmaker; Mooibroek, R. Kleinlugtenbeld, Bakhuis (23. Van Leusen).

Stand 4D: HTC 5-15, Kampen 4-10, DKB 4-9, Dieze West 5-9, Wilsum 3-6, ’s Heerenbroek 5-6, Bruchterveld 3-5, Wijthmen 4-5, Daarlerveen 5-5, Lemele 3-4, SVV ’56 5-4, MVV ’69 5-0 (2-13) en Daarle 5-0 (4-30).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.