infoavond voor potentiele vrijwilligers de cirkel in raalte

Foto: Hospice De Cirkel | Archief

“Met name zoeken we vrijwilligers die bijvoorbeeld in het weekeinde de twee vaste coördinatoren kunnen vervangen bij het organiseren van zowel de terminale zorg thuis als in het hospice in Raalte zelf”, zo legt Marian Kalfs-Hegeman, bestuurslid van de Cirkel uit.

In totaal heeft de Cirkel nu zo’n zeventig vrijwilligers die zowel actief zijn in het hospice aan de Monumentstraat in Raalte als voor de zorg aan huis bij terminale patiënten in heel Salland. “Dat vrijwilligersteam willen we graag versterken met mannen, vrouwen jong, oud, woonachtig in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe die zich willen inzetten voor mensen van wie het levenseinde nadert,” zo legt Marian uit. “Bovendien zoeken we ook vrijwilligers die zich niet direct met de zorg, maar met het steeds meer groeiende secretariaatswerk bezig willen houden. Ook de werkgroep Vrienden van de Cirkel die zich met PR en inzamelingen bezighoudt, kan best versterking gebruiken. Het belangrijkste is nu echter de zoektocht naar mensen die onze twee vaste coördinatoren kunnen vervangen, bijvoorbeeld in het weekeinde. Het werk gaat hier zeven dagen per week en 24 uur per dag door, dat vergt een flinke inzet.”

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@decirkelraalte.nl. Opleiding of baan zijn niet bepalend. Samen met de geïnteresseerden wordt besproken of het werk bij hen past. Zij kunnen bovendien deelnemen aan een introductiecursus of aanvullende opleiding.

De informatieavond begint om 19.30 uur. De coördinatoren en enkele vrijwilligers vertellen alles over het werk als vrijwilliger bij De Cirkel en kunnen alle mogelijke vragen direct beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.