herfst indoor in manege de luttenberg

Op vrijdagmiddag wordt er om half 5 ‘afgetrapt’ voor een haast non-stop programma dat zal duren tot zondagavond. De deelnemers komen uit alle windstreken van het land. Onder hen ook de gouden combinatie van vorig jaar, de regerend Tripiadewinnares Esmé Ekkelkamp uit Lemele met haar pony Never Know´s Papaya. Een internationaal tintje komt van de Finse springruiter Remy Aerts die met drie pony´s naar Luttenberg afreist. De uitdaging voor de Overijsselse toppers is om de strijd aan te gaan met de landelijke deelnemers.

De vrijdag is gereserveerd voor de klasse Beginners die een rijstijlparcours rijdt, gevolgd door een progressief parcours. Zaterdagmorgen gaat het programma verder met de klasse Licht die na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen rijdt. Vervolgens komen de deelnemers van de klassen Midden en Zwaar aan de start voor hun eerste parcours. Deze wordt gevolgd door een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd.

Finaledag
De zondag is ingepland als finaledag van de diverse klassen. Deze finale bestaat uit een klassiek parcours met een barrage op tijd. Ongetwijfeld één van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan een vooraf geselecteerd gezelschap deel zal nemen. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony, maar ook het uithoudingsvermogen van de berijder zal danig op de proef worden gesteld.

De parcoursen komen ook dit jaar weer uit de hoed van Sjack Meuleman, die ook al eens verantwoordelijk was voor de parcoursen op de nationale kampioenschappen. De toegang is alle dagen gratis en verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.