heemspelers alsnog op de planken met extra hulp op de eerste hulp

Maar op woensdag 31 oktober en zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 november krijgt het publiek alsnog een kans. De klucht handelt over het Medisch Centrum Mariënheem en Omstreken, zo vertelt Peter Obdeijn die de rol van de oude dokter Hospers speelt. “Dr. Hospers, de dokter op de eerste hulp gaat met pensioen. Hij is nogal verstrooid en vergeetachtig en heeft nog maar enkele dagen om zijn opvolger in te werken. Echt soepel loopt het toch al niet op de eerste hulp. Het gaat er nogal onorthodox aan toe met sommige behandelingen. Een eenvoudige operatie wordt er ook simpel uitgevoerd met hamer en waterpomptang. Directeur Van Wal heeft het goed voor met het Medisch Centrum, maar vooral met zichzelf. Joop van het uitzendbureau komt voor schoonmaakwerk, maar dat gaat hij in eerste instantie niet doen. Wat voor een volk komt er verder allemaal wel niet langs? Iemand die zijn auto in de kreukels heeft gereden en totaal van de wereld is. Wie is deze man en hoe heet hij? Dan is er Fenna die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben die er maar bestaan. Het zit in haar familiegenen zegt ze. Janny Bos is vaste klant omdat ze graag een dokter aan de haak wil slaan. Gelukkig is daar ook nog de verpleegster Joke, maar of die de boel kan redden?”

Obdeijn krijgt in zijn rol als de oude dokter Hospers op het podium tegenspel van Joop Knorren (Peter van der Vegt), hoofdzuster Joke (Inge van der Vegt), dokter Terpstra (Alex Bruggeman), directeur van der Wal (Arjan Veltmaat), Fenna Akkerman (Wilhelmien Alferink), Roelie Buisman (de debutante Nelleke Rutjes) en Janny Bos (Lisse Groote Wolthaar). De grime wordt verzorgd door twee nieuwe mensen; Mariette Nijboer en Maaike Verwoolde, terwijl Talitha Jansman als souffleur haar bijdrage levert. De regie is in handen van de hele groep, terwijl het decor werd verzorgd door Henk en Anton Velner en Peter Obdeijn. De Heemspelers blijven op zoek naar nieuw talent, niet alleen op de planken maar ook voor allerlei hand- en spandiensten. Mailen kan naar peterobdeijn@hotmail.com. Kaartjes (7 euro per stuk) dienen van tevoren gereserveerd te worden via staging2.heemspelers.nl of via tel. 0572-354868 of 06-19536914.

De voorstelling op woensdag 31 oktober begint om 14.00 uur en is bestemd voor de senioren, De voorstellingen op zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 november beginnen om 20.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.