grotere lening voor tennisvereniging heino om extra kosten op te vangen

Dat bedrag, dat onderdeel uitmaakt van de lening van twee ton, is bedoeld om de extra kosten die de vereniging heeft gemaakt in verband met de bezwaarprocedure van aanwonende en gemeenteraadslid Egbert den Daas op te vangen. Daarnaast vallen de kosten ook hoger uit. De rest volgt als de bouwvergunning definitief is.

Door de bezwaren van Den Daas kan niet worden gestart met de bouw. TV Heino had echter eerder al bouwmaterialen aangeschaft. Tevens eist de bouwer van het (houtskelet) clubhuis een betaling vanwege de geleverde goederen waardoor er een liquiditeitsprobleem is ontstaan. Door nu het maximale leenbedrag op te hogen en voor 50.000 euro een onderhandse lening te verstrekken via het SVN fonds wordt het acute liquiditeitsprobleem opgelost. Hierdoor ontstaat de ruimte om de bezwaarprocedure te doorlopen en/of tot een onderlinge oplossing te komen. Ondertussen kan het prefab gebouw in de regio in de opslag blijven staan.

De totale investering door de stichting bedraagt 315.090 euro. De financiering is als volgt: 52.590 euro uit eigen liquide middelen; 10.000 euro door zelfwerkzaamheid; een bijdrage van 15.000 euro uit het Rabo Coöperatiefonds; een obligatielening van 37.500 euro en de lening van 200.000 euro. 

Deze lening betekent een behoorlijke extra last in de exploitatie van de vereniging. TV Heino heeft in haar exploitatie voor rente en afschrijving op de nieuwbouw rekening gehouden met een hogere exploitatielast van ruim 12.000 euro (rentepercentage 3 procent en 40 jaar afschrijving van het gebouw). Hiertoe heeft het bestuur inmiddels een contributieverhoging doorgevoerd. Uitgaande van deze extra exploitatielast sluit de meerjarenbegroting van de vereniging jaarlijks nog met ruim 3.000 positief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.