gratis eieren voor de voedselbank

Jolanda is lid van de ‘mmmEggies’, een groep van zo’n 25 pluimveehoudsters in het hele land die zich op allerlei manieren inzet voor promotie van het ei (en het eten daarvan). Dat kan variëren van het organiseren van een wedstrijd wie de lekkerste omelet bakt tot de beste manier om een ei te koken. Elk jaar op ‘Wereldeidag’, dit jaar vrijdag 12 oktober, wordt er een speciale actie gehouden door alle mmmEggies. “We hebben al eens de provinciehuizen bezocht. Dit jaar leek ons de Voedselbank een heel mooi doel”, zo vertelt de Haarlese die ook actief is als bestuurslid van LTO Salland en team Agro NL.

Gerald Piksen en Roel van den Berg, twee van de 75 vrijwilligers van de Hellendoornse Voedselbank die de eieren kwamen ophalen, waren in ieder geval onder de indruk van het aantal legkippen, rond 40.000, op de boerderij en wilden uiteraard na het inladen van de eieren graag even een kijkje binnen in de stallen nemen. Jolanda overweegt nu om er jaarlijks een traditie van te maken; “Maar dan tegen Pasen of zo, dat lijkt me ergens logischer.”

De twee vrijwillige chauffeurs van de voedselbank Hellendoorn rijden bijna dagelijks rond om bij supermarkten, bakkers en bedrijven in hun gebied levensmiddelen op te halen. Met bijvoorbeeld de ‘buren’ van de Voedselbank Raalte wordt zo nodig samengewerkt. “Toevallig moeten we daar vrijdag nog heen. Ze hadden net een gigapartij fruit ontvangen, veel te veel voor eigen gebruik, dus mogen wij langskomen om flink wat fruit op te halen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.