gewoon carolien grieppreventie

Deze meneer heeft vorig jaar een griepvaccin gehaald, de beide vrouwen niet. De meneer was vlak na de prik, toch grieperig geworden. Beide vrouwen hebben geen griep gehad. In het griepvaccin zitten virussen van het jaar ervoor. De virussen worden ingespoten en via de huid naar het bloed gebracht. De reactie van het immuunsysteem is dan wat zwakker dan wanneer virussen via de mond, neus, ogen en zelfs de maag naar binnen komt. Je lichaam gaat al wat afweerstoffen maken tegen het virus. Het kan dat het lichaam dan krachtiger en sneller het virus de baas kan dan als het virus ´in volle sterkte´ bij je binnen komt.

Maar dit jaar zijn er waarschijnlijk weer andere virussen. Griepvaccinaties bevatten ook chemicaliën, zware metalen en allergenen, zoals antibiotica en formaldehyde (een erg giftige stof). Die kunnen niet bij elk mens goed afgebroken worden. De griepprik heeft dus voordelen en nadelen. Voor mij werkt het om mijn immuunsysteem zo krachtig als mogelijk te houden, veel te rusten, goede voeding en goede beweging.

Er zijn veel mensen die ervaren dat het eigenlijk best een goede situatie is voor het lichaam en het immuunsysteem om af en toe de griep te krijgen. Het immuunsysteem moet dan op volle toeren draaien, geeft dan vaak koorts en ruimt zo alle ziekmakende bacteriën en virussen goed op. Een grote schoonmaak dus. Het is dan heel goed om een aantal dagen uit te zieken. Elk jaar een aantal weken de griep hebben, is dan niet de bedoeling. Dan werkt het immuunsysteem niet optimaal en heeft het hulp nodig.

Ieder mens heeft vaak wat ´trucjes´ om de griep te voorkomen of op een natuurlijke manier de baas te worden. Allereerst goed je handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en snel weggooien, droge handdoekjes gebruiken en/of handdoekjes en vaatdoekjes nog vaker in de was. Jezelf warm houden, dus heb je een koud onderlichaam: kleed je goed. Voldoende licht en lucht pakken, voldoende drinken, humor, vreugde, ontspannen en slapen. Vitamine A, C, K en D, zink, knoflook, echinacea.

Veel gezondheid en-of beterschap gewenst! Reageer gerust info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.