eigen schoolbibliotheek voor so de zonnehof vso hofplein in raalte

Twee jaar voorbereiding heeft een prachtig resultaat opgeleverd. SO de Zonnehof/VSO Hofplein is een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot 20 jaar. De school heeft het leesonderwijs hoog in het vaandel staan. Maar, de bijzondere doelgroep van de school maakte het samenstellen van de collectie wel tot een speciale uitdaging. Het bleek een flinke klus om genoeg geschikte leesboeken uit te zoeken die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen en die ook aansluiten bij het leesniveau van de leerlingen.

Nu is het voor elkaar: er staat een grote, prachtige en diverse collectie boeken op passend niveau, voor leerlingen van alle leeftijden. Die boeken staan in een echte, eigen schoolbibliotheek. Alle leerlingen hebben een eigen bibliotheekpas gekregen. Daarmee kunnen ze wekelijks boeken lenen. Jaarlijks wordt een deel van de collectie vernieuwd. De school gaat ervan uit dat met de komst van de nieuwe bibliotheek het leesonderwijs nog steviger op de kaart wordt gezet.

Met de opening van de schoolbieb is SO de Zonnehof/VSO Hofplein gaan deelnemen aan het programma ‘De bibliotheek op school’’. Onder die vlag werken scholen samen met de plaatselijke Bibliotheek om binnen de muren van de school een hoogwaardige en actuele bibliotheek neer te zetten. Vergroten van het leesplezier staat voorop. De leesconsulenten van de Bibliotheek brengen bijvoorbeeld leuke werkvormen de klas in, waarmee leerlingen de gelezen boeken kunnen verwerken en weer nieuwe boeken kunnen vinden. De Zonnehof en Hofplein werkten nauw samen met de Bibliotheek Salland, de organisatie achter de bibliotheken in Raalte, Heino, Olst en Wijhe.

Voor de opening waren de boekenkasten ingepakt in cadeaupapier en zagen de leerlingen een paar enorme cadeaus voor zich. Leerlingen mochten de boekenkasten zelf uitpakken. Daarna werd er in iedere groep uit een gloednieuw bibliotheekboek voorgelezen door een speciale gast: een opa, een oma, een pappa, een mamma, een broer of een zus van een leerling uit die groep. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.