Home / archiefcentraal / demonstratie jassen waxen in de olsterhof

demonstratie jassen waxen in de olsterhof

Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat is gebleven, is de waxlaag die afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen moet worden. Op deze dag kunnen de bezoekers zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing.

Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Het rewaxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage. Het bijwonen van de demonstratie is gratis, aan het waxen van de eigen jas zijn kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op www.olsterhof.nl.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.