Home / archiefcentraal / de sw4d is een en al verhaal

De voorbereidingen voor de nieuwe editie van de Sallandse Wandelvierdaagse, de SW4D, dit jaar van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 oktober, zijn in volle gang. Volgens Chris de Bont, voorzitter van de SW4D, zijn de routes weer van een ongekende schoonheid. “Niet zo gek als je als Salland de mazzel hebt dat je op zo’n 25 kilometer van elkaar de uiterwaarden van de IJssel en de Sallandse Heuvelrug bezit. En daar tussenin vinden we het coulisselandschap met zijn doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen.”

de sw4d is een en al verhaal

Foto: Stefan Kemper

“Natuurpracht is een geweldig ingrediënt, maar het gaat ook steeds meer om beleving”, vervolgt hij. “De elfde editie staat daarom in het teken van extra culturele beleving, zodat de wandelaar thuiskomt met het gevoel ‘De SW4D is één en al verhaal.

Nergens in Nederland is de dichtheid aan landgoederen zo groot als hier. De invloed van de adel is in Salland nog goed terug te zien. Veel boerderijen hebben gekleurde luiken. Vooral in de omgeving van Heino is het een lappendeken van landgoederen. De adel staat over het algemeen niet bekend om zijn vooruitstrevende ideeën. Gecombineerd met de vaak krappe financiële middelen

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.