de notaris keert terug in wijhe

Foto: Burgemeester Van Dedemplein | Google Maps

Notariaat Salland presenteert zich zaterdag 3 november tussen 10.00 en 14.00 uur voor het eerst aan het publiek in Wijhe (en omgeving). Niet geheel toevallig is die datum gekozen, want het is dan de publieksdag van notariskantoren. “Een landelijke dag, georganiseerd door onze beroepsorganisatie en dat is natuurlijk een mooi moment om iedereen welkom te heten”, vertellen Marjon van der Werf en Erik Roelofs.
Vanaf dat moment is de notaris iedere dinsdag- en vrijdagochtend (op afspraak) te gast in Wijhe. De notarissen Erik Roelofs (kantoorhoudend te Olst), Marjon van der Werf (Heino), Mark Oors en Margreet Procee (beiden Raalte) en de kandidaat-notarissen Tom Bloo en Ellen Willems gaan het nieuwe kantoor bij toerbeurt bemensen. Per afspraak wordt gekeken naar het thema en daarbij wordt de specialist van Notariaat Salland gezocht.

Na het vertrek van het laatste kantoor uit Wijhe leek een einde te komen aan een periode van dorpsnotarissen zoals Meissner, Zoet en Houwaard. Vanaf dat moment werden de lokale zaken behartigd door notaris Roelofs in Olst waar ook het archief met alle Wijhese documenten is opgeslagen.

In een tijd waarin het vooral lijkt te draaien om schaalvergroting is het goed om te zien dat Notariaat Salland de tegengestelde beweging maakt. “Na het vertrek van de vorige notaris eind 2012 willen wij het kantoor nieuw leven inblazen. De reden? We kregen vragen van onze klanten in Wijhe of het mogelijk was weer een afspraak in hun eigen dorp te krijgen. Bovendien lopen wij als servicegericht kantoor al langer rond met plannen om ons meer in Wijhe te profileren.”

En waar kan dat beter dan in het voormalige gemeentehuis? Waar vele stellen uit Wijhe en omgeving in de echt zijn verbonden, waar menig vakantieganger zijn paspoort heeft verlengd en waar de Koninklijke familie nog op het bordes heeft gestaan. “We vinden dat een dorpsnotaris in een laagdrempelig gebouw in het centrum moet zijn gevestigd en moet beschikken over een goede parkeergelegenheid voor de deur”, laten Van der Werf en Roelofs weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.