de laarman weer op zoek naar voorzitter

Archieffoto

Freriks, die pas tien maanden geleden aantrad als voorzitter, beaamt Fikkens woorden, maar voegt daaraantoe: “Ik kreeg gaandeweg het gevoel dat er een harde kern van vrijwilligers is die zich vooral wil bezig houden met het knutselen aan oude tractoren en andere landbouwmachines. Maar de Laarman moet er volgens mij voor de bezoekers zijn, niet voor de vrijwilligers. Er zijn kansen genoeg maar die moet je dan ook pakken. Dat voelde voor mij als een impasse waardoor ik ben gestopt als voorzitter.”

Beiden benadrukken dat het vertrek in goed overleg is gegaan. Ook heeft het geen gevolgen voor de in maart begonnen nieuw- en verbouw. Vorig jaar werden de oude bijgebouwen al afgebroken en nu wordt er hard gewerkt aan een nieuw gebouw van zo’n 600 vierkante meter achter het museum. “De spanten staan allemaal overeind en binnenkort gaan de dakplaten erop”, zo vertelt Fikken.

Bij de start in maart gaf Freriks een kijkje in de toekomst van De Laarman zoals hij die toen zag. “We gaan werken aan het verhaal van ‘bord tot boer’. Waar komt het voedsel op je bord vandaan, vroeger, nu en in de toekomst. Enerzijds zal dat een traditioneel beeld zijn, de oude landbouwtechnieken, machines en installaties van vroeger, maar anderzijds kunnen dat groenten uit een zeecontainer zijn. We zetten nu zaken in beweging, dat betekent dus ook verandering en uit je comfortzone stappen. Dat kan lastig zijn maar is vooral ook leuk, het geeft nieuw elan”, zo zei de Luttenbergse veehouder in maart bij de overhandiging van een speciaal bidbook aan wethouder Frank Niens. De wethouder heeft afgelopen vier jaar regelmatig overleg gehad met het bestuur van de Laarman. De in 2011 en 2012 aan zijn voorganger (wethouder Roger de Groot) gepresenteerde ambitieuze plannen (ombouw van de Laarman voor 1,2 miljoen euro tot het informatie- en kennisinstituut Food Hill met 50.000 tot 60.000 bezoekers per jaar en landelijke uitstraling) waren toen al van de baan. “Deze plannen gaan ook gewoon door, alles loopt goed. Al zoeken we nu natuurlijk een nieuwe voorzitter”, zo zegt Fikken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.