christenunie overijssel stelt kandidatenlijsten voor verkiezingen vast

Ze pasten nauwelijks in het Perrontheater in Zwolle, de leden en kandidaten van de Overijsselse ChristenUnie. Vanuit de hele provincie waren ze naar de Unievergadering gekomen om de lijst voor de verkiezingen van maart 2019 vast te stellen. Het resultaat mag er zijn: 43 kandidaten voor de Provinciale Staten, 14 voor het Waterschap Drents-Overijsselse Delta en 12 voor het Waterschap Vechtstromen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden zowel de kandidaten aan de leden voorgesteld, maar werden ook de bijbehorende verkiezingsprogramma’s vastgesteld. De sfeer was eensgezind en enthousiast. De ChristenUnie heeft zin in de Overijsselse verkiezingen.

Tromp
De lijst van Vechtstromen wordt aangevoerd door Hugo Tromp uit Ommen, nu werkzaam voor Staatsbosbeheer, maar ook kandidaat voor het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen. Hugo Tromp liet er geen misverstand over bestaan: “We hebben een grote verantwoordelijkheid voor een goed waterbeheer en het is tijd voor andere keuzes. Het thema water moeten we niet te smal moeten bekijken. De keuzes die wij maken in ons deel van de wereld hebben gevolgen voor mensen en dieren over de hele aarde.”

Odink
Herman Odink uit Nieuwleusen staat weer op nummer 1 voor waterschap Drents-Overijsselse Delta. Odink zit momenteel in het dagelijks bestuur van het waterschap. Hij hoopt het bestuurswerk na de verkiezingen voort te kunnen zetten. Odink heeft een duidelijke ambitie: in 2025 is het waterschap energieneutraal.

Daarvoor moeten nog een paar flinke stappen worden gezet, maar hij ziet de mogelijkheden om het voor elkaar te krijgen. Odink maakt zich hard voor de mensen met een kleine beurs. Hij zet in op het verlagen van de waterschapsbelasting. Hij ziet armoede in Nederland één van de grote onderschatte problemen.

Van der Velde
Renate van der Velde is de topvrouw van de ChristenUnie-lijst voor de Provinciale Staten. Van der Velde is nu burgerlid van de huidige Statenfractie, waar ze actief op het terrein van de ruimtelijke ordening. Ze werkt als arbeidsjurist. “Politiek in de Staten gaat over echte dingen”, aldus Van der Velde. “Wij kunnen met onze fractie daadwerkelijk dingen voor elkaar maken in onze mooie provincie. Als we besluiten om de infrastructuur te veranderen, dan kun je enkele maanden later ook daadwerkelijk constateren dat die nieuwe wegen gerealiseerd worden.”

Ze heeft er zin in, vooral ook dankzij een mooi team met veel expertise en politieke ervaring. Zij wordt geflankeerd door Jan Westert op nummer 2. Westert was de afgelopen acht jaar lijsttrekker en fractievoorzitter. Hij vindt de Staten nog steeds enorm interessant. Hij doet dat nu, op 66 jarige leeftijd, liever vanuit een andere rol en is blij dat de ChristenUnie niet alleen kiest voor verjonging, maar ook kiest voor een vrouw op nummer 1. “Het werd tijd”, aldus een trotse Westert.

Met het vaststellen van zowel de kandidatenlijsten en de verkiezingsprogramma’s is de ChristenUnie klaar voor de campagne.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.