cda raalte uit zorgen over uitbreidingsmogelijkheid bedrijventerreinen heino

‘Het is van groot belang dat hier op korte termijn actie op komt. Dit is van belang voor de leefbaarheid en werkgelegenheid in Heino en omgeving’, aldus Jeroen Neimeijer, raadslid namens het CDA. ‘Zeker nu de plannen voor nieuwe woningbouw ook voortvarend gaan, moeten we zorgen dat er ruimte gereserveerd blijft voor bedrijventerrein.’

Neimeijer heeft hierover schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. Uit een deze week ingestuurde brief lijkt het erop dat er vanuit de gemeente al jaren gecommuniceerd wordt dat er voor nieuwe kavels in Heino geen mogelijkheden zijn, zolang de ZeggeVII niet verder gevuld is. Echter, wanneer een bedrijf goede redenen heeft lokaal gevestigd te zijn, zijn hier in de regelgeving mogelijkheden voor. ‘We willen niet dat de Heinose ondernemers zich noodgedwongen buiten de grenzen van onze gemeente moeten gaan vestigen. Heinose ondernemers moeten in Heino kunnen blijven.’

‘Het is belangrijk dat bedrijven zich moeten kunnen ontwikkelen op het moment dat de markt erom vraagt,’ aldus het CDA raadslid. ‘We hebben tijdens de campagne naar de verkiezingen toe altijd benadrukt dat we het erg belangrijk vinden dat lokale ondernemers zich moeten kunnen ontwikkelen in of bij haar eigen kern. Dit hebben we ook in het Roalter Akkoord zo weten vast te leggen. Dan moeten we er nu ook naar handelen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.