Home / archiefcentraal / brett hoogspanning

brett hoogspanning

Een aantal gemeenten, waaronder Raalte, overweegt om deze kabels te begraven. Een dure operatie die voor 20% door de overheid zou moeten worden betaald en de rest door de netbeheerder (die dit vanzelfsprekend weer door gaat berekenen via opslagen op de tarieven). U en ik betalen dus.  

Er zijn mensen die de hoogspanningskabels als een gezondheidsrisico beschouwen. Werkgroepen van bezorgde burgers met grote woorden: ‘Kankerverwekkend. Gevaarlijk dicht bij een school. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid hier iets aan te doen’.

De mens leeft permanent in een wirwar van elektro. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit schadelijk zou zijn. Volgens de geldende natuurwetten zijn dit soort velden ongevaarlijk. Een steviger bewijsvoering dan het onwetenschappelijke ‘het kan niet worden uitgesloten dat…’ is er niet op dit moment.

De overheid lijkt er voor te kiezen om mee te gaan in een onbewezen hype en is bereid hier miljoenen aan uit te geven. Wél bewezen gezondheidsgevaren als gifgebruik op het land en fijnstof in de lucht krijgen opvallend genoeg nauwelijks politieke aandacht.

Ook de wetenschappelijke onderbouwing van de acute klimaatproblemen is waterdicht. Ik mag van onze politici verwachten dat ze (en ikzelf natuurlijk) daar als eerste mee aan de slag gaan. En als alles dan weer tiptop in orde is met Raalte, Salland, Overijssel, Nederland, Europa, de wereld en het heelal dan is er nog tijd zat om die hoogspanningsmasten neer te halen en het koper ondergronds te stoppen.

Als er dan nog mensen over zijn om te graven tenminste.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.