Home / archiefcentraal / afsluiting kansproject veiliger maken omgeving basisschool heidepark

afsluiting kansproject veiliger maken omgeving basisschool heidepark

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Basisschool Heidepark hield zich de afgelopen periode bezig met de haal- en brengproblemen rondom de school. Dat heeft ertoe geleid dat – in overleg met de buurt- een aantal maatregelen zijn getroffen. Fietsers-opstelplaatsen zijn voorzien van specifieke belijning, waardoor het trottoir vrij blijft. Er is een extra zij-uitgang voor groep 1 en 2 gecreëerd. Het geheel is voorzien van nieuw hekwerk, beplanting en bestrating. Ook zijn er nieuwe verkeersborden gemaakt die door de kinderen zelf zijn ontworpen. De leerlingenraad heeft het mooiste bord uitgekozen.

Wethouder Uitslag: “Ik voel me nu al veel veiliger. Het bord helpt mee, maar het gaat natuurlijk om de deelnemers. Als zij minder hard zouden rijden en ouders iets minder met de auto zouden komen, zou dat ook al een enorme winst zijn.”

Wethouder Uitslag heeft daar wel veel vertrouwen in, hij complimenteerde de school met dit project.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.