5 jaar wonen bij de wi ra

De WI-RA is een ouderinitiatief dat het mogelijk maakt dat mensen met autisme begeleid kunnen wonen. De WIRA huurt vijftien appartementen van Salland Wonen in het gebouw Schuilenburg. De begeleiding ontvangen de bewoners van De Parabool. Afgelopen zaterdag werden twee mijlpalen gevierd: ten eerste het tienjarig bestaan van de WI-RA en ten tweede hebben vijf jaar geleden de eerste bewoners hun intrede genomen. Deze twee mijlpalen waren een reden voor een feestje.

Bewoners, ouders, broertjes en zusjes, begeleiders van de Parabool en zorggroep Raalte en (oud-)bestuursleden kwamen bij elkaar voor een hapje, drankje en lekker buffet. Dit werd mede georganiseerd door de bewoners zelf. Het werd een gezellige middag, waar kennis met elkaar gemaakt kon worden, ervaringen werden uitgewisseld, maar ook veel werd gelachen. Twee bewoners waren zo gastvrij om de wethouder een rondleiding in hun appartement te geven.

Door dit ouderinitiatief kunnen de bewoners groeien in hun ontwikkeling. Negen bewoners wonen er niet voor niets al vanaf het eerste uur. Het bestuur zet zich met veel enthousiasme vrijwillig in om het wooninitiatief nog lang voor te zetten. Het was een gezellige middag waarbij zichtbaar werd wat de WI-RA voor ouders en bewoners betekent. De WI-RA is nog op zoek naar een nieuwe bestuurder en daarnaast mogen nieuwe bewoners zich aanmelden, zodat zij benaderd kunnen worden als er een plekje vrij komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.