31 ste editie van de diepe hel holterbergloop

Foto: Martin Pieters

Deze editie krijgt de primeur van de Sans-Online Night Run. Eerder was er op zondag ook nog een afstand van 5 km. Die is verplaatst naar de zaterdagavond (en er is ook maar meteen een kilometer aan vastgeplakt). Dat geeft niet alleen rust in het zondagprogramma, maar biedt ook mogelijkheden om het aantal deelnemers te laten groeien. De Diepe Hel Night Run voert over de Holterberg in het ‘holst van de nacht’ van haar mooiste kant zien. Terug in het dorp wordt er gezorgd voor een afterparty in de feesttent.

Het parcours van Diepe Hel Holterbergloop is het meest heuvelachtige parcours van heel Nederland. Vandaar ook de naam. Het hardloopevenement wordt georganiseerd door leden van atletiekvereniging Holten en atletiekvereniging Nijverdal. Het ene jaar is de start in Holten en het andere jaar in Nijverdal. Ruim tweehonderd vrijwilligers helpen mee om het evenement in goede banen te leiden. In totaal kunnen er 4.500 tot 5.000 hardlopers meedoen. De organisatie mocht in de voorgaande jaren rekenen op zo’n 3.500 bezoekers.
Meer informatie op staging2.diepehelholterbergloop.nl

Wandeltocht
Dit jaar heeft de organisatie ook een Diepe Hel Wandeltocht opgezet: de Zorgsaam 10 km. Zondagochtend 28 oktober tussen 07.00 en 08.00 uur kan men in Holten starten aan een wandeltocht van 10 km naar Nijverdal. Het is mogelijk om achteraf te ontbijten bij Theater Zinin in Nijverdal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.