Home / archiefcentraal / workshop ehbo en cursus reanimaatje in raalte

De EHBO en het Rode Kruis bieden binnenkort een workshop EHBO aan baby’s en kinderen en een cursus Reanimaatje aan. Die vinden beide plaats in het Rode Kruis Gebouw, de Helpende Handen, aan de Westendorplaan 132A in Raalte.

workshop ehbo en cursus reanimaatje in raalte

De workshop EHBO aan baby’s en kinderen is gepland op donderdag 20 september. Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval. Het Nederlandse Rode Kruis kan iedereen snel wat EHBO basisvaardigheden leren. De workshop wordt zelfs door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullend pakket vergoed.

De deelnemers oefenen in drie uur tijd de EHBO-vaardigheden bij de zeven meest voorkomende ongevallen: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging. De workshop duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Inwoners van de gemeente Raalte kunnen zich aanmelden met de kortingscode rk salland midden. Dan betalen ze slechts 5 euro in plaats van 18,50 euro. Aanmelding dient dan wel te geschieden via ehboijsselland@rodekruis.nl met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en mailadres. Deze actie loopt nog tot en met december 2018. Voor meer informatie (en de andere lesdata) zie https://kindeneerstehulp.nl/ of mail naar het eerder genoemde mailadres.

Certificaat
De cursus Reanimaatje bestaat uit één les van vier uur. Aangezien de deelnemers een erkend reanimatiecertificaat krijgen, geldt deze les als een cursus en niet als een workshop. Met dit certificaat kunnen de deelnemers zich ook aanmelden bij Hartslagnu.nl. Deze cursus wordt gegeven op 15 september, 27 oktober en 24 november. Elke week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw: het kan iedereen overkomen. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rond hun eigen huis. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens.

Tijdens de cursus wordt er vooral heel veel geoefend. Het is de bedoeling dat de cursisten ook een maatje meenemen. Geen reanimaatje? Mail naar ehboijsselland@rodekruis.nl. Dat is trouwens ook het e-mailadres voor meer info. De deelnamekosten bedragen 20 euro per persoon. Zie verder https://reanimaatje.nl/.

 

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.