wijhenaar als leider in het kampioenschap naar de hellendoorn short rally

Foto’s: D. Kuijer

Toch doet hij dit niet alleen. Rallysport is een teamsport en zonder zijn navigator Mark Kuipers en het HAN Automotive Rally Team uit Arnhem was dit nooit gelukt. Rick is student aan de HAN Automotive en mocht vorig jaar voor het eerst voor het team rijden. Zelf kan Rick dit niet financieren, dus dit kwam perfect uit. Met de bijzondere resultaten van vorig jaar mocht hij bij uitzondering dit jaar weer voor het team rijden.

Tijdens de zomerstop is de Opel Adam rally auto ook weer compleet uit elkaar gehaald om alles te controleren. Afgelopen donderdag was er nog een testdag om de rally auto te checken en een optimaal ritme te krijgen. Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen de proeven Ypelo nabij Almelo verreden worden en de industrieproef in Almelo zelf. Deze worden twee keer verreden met een service tussendoor.

Zoektocht naar sponsoren
Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen Rick en Mark tactisch moeten rijden om het kampioenschap met daaropvolgende Twente Short Rally binnen te kunnen slepen. Overigens is de titel bij het Junior Short Rally Kampioenschap voor dit seizoen al binnen. Volgend jaar houdt het avontuur bij het HAN Automotive Rally Team helaas op. Rick is daarom druk bezig met het zoeken naar sponsoren om volgend jaar nog deel te kunnen nemen aan de Nederlandse rally’s. Hij krijgt hierbij de hulp van de bekende rallyrijder Mats van den Brand, ook talentcoach van het KNAF Academy-programma waarin Rick is opgenomen. Rick zet erop in om bij Mats een iconische BMW M3 E30 te huren.

Talent
Dat Rick talent had viel al snel op, want hij werd na slechts twee rally’s al opgenomen in het talentenprogramma van de Nederlandse Autosport Federatie. Dit is een programma waarin rijders zijn geselecteerd die over bijzonder kwaliteiten beschikken. Door elke rally te blijven verbeteren werd Rick in zijn debuutseizoen al ruimschoots eerste in de klasse RC4. Het tweede jaar verloopt nog velen malen beter, want Rick werd ook al twee rally’s voor het einde de nieuwe Junior Short Rally Kampioen. Daarnaast kwam hij ook knap aan de leiding van het algemene Short Rally Kampioenschap na de Jumbo Short Rally rondom Etten-Leur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.