wielerenner schulting superieur in eurode omloop

Om een uur ’s middags stonden de renners aan het vertrek van de finalewedstrijd in de Topcompetitie. De koers kende Kerkrade als start- en finishplaats er moesten twaalf ronden van 12,7 kilometer worden afgelegd.

Eerste klap daalder waard
Het hoge tempo zorgde vanaf de eerste helling voor slachtoffers. Het langgerekte peloton spatte uiteen en zorgde er voor dat veel renners de finish niet zouden halen. Zes renners waagden in de derde ronde hun kans. Stef Krul (Metec-TKH CT), Folkert Oostra (Alecto CT), Adriaan Janssen (Delta Cycling), Peter Schulting en Rick van Breda (Monkey Town CT) en Nahome Desale (BEAT CC) namen snel een voorsprong van een ruime minuut. Een tegenaanval van Jason van Dalen (Delta Cycling) en Piotr Havik kende maar een kort leven, waarna de voorsprong van de zes op kop verder op liep tot 1.45 minuut op een samengelopen peloton van zo’n zestig renners.

Goed samenwerkend reden de zes ronde voor ronde met een langzaamaan schommelend verschil over het lastige parcours. Bij een tegenaanval nam de voorsprong snel af, maar keerde de rust in het peloton weer terug, dan liep de voorsprong weer even snel op. Ondertussen was Oostra bergpunten aan het sprokkelen om de bolletjestrui van de niet-gestarte Bas Tietema (BEAT CC) over te nemen.

Achtervolgers achtervolgen tevergeefs
Vanuit de restanten van het peloton sprongen Thijs de Lange, Jarno Gmelich Meijling en Lars van den Berg (allen Metec-TKH), Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel CT), Bas van der Kooij (Alecto CT), Sjoerd Bax en Jason van Dalen (Delta Cycling), Piotr Havik (BEAT CC) en SEG Racing-renner Jan Maas (Willebrord Wil Vooruit) weg. Oostra wilde de samensmelting van de kopgroep met de achtervolgers niet afwachten en reed weg van zijn vluchtgezellen. Die versnelling koste Van Breda en Desale de aansluiting, maar het overgebleven trio rekende de koploper een ronde later toch weer in. Daarop probeerde Schulting of hij de weerstand van zijn vluchtgenoten kon breken.

Sterke solo Schulting
Wat Oostra niet lukte, kon Schulting wel. Hij reed snel weg van zijn moegestreden vluchtgenoten. Met indrukwekkende cadans bleef de 31-jarige renner uit Lemele zijn voorsprong vergroten. Hoewel de achtervolgers in de laatste kilometers dichterbij kwamen, werd hij niet meer ingerekend. In een millimetersprint klopte Janssen Oostra en Krul voor plek twee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.