voorlichting positief opvoeden voor ouders

Pubers gaan hun identiteit verder ontwikkelen en hebben te maken met allerlei lichamelijke en emotionele veranderingen. Dit kan zorgen voor strijd, gevoelens van onmacht en emotionele uitbarstingen. Naast dat dit bij een kind gebeurt, gaat ook de rol van ouders verschuiven. Pubers willen graag meer inspraak en meer vrijheid. Het wordt daarom zoeken naar een nieuw evenwicht thuis.

Vorig jaar gaf Impluz, voorheen Mindfit, een voorlichting over het puberbrein in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Nu komt daarop een vervolg middels deze 2 aansluitende voorlichtingsavonden over positief opvoeden bij pubers. Hierin worden meer praktische handvatten gegeven over hoe je met je tiener (10 t/m 16 jaar) om kan gaan. Hoe stel je regels op en hoe zorg je er voor dat je puber zich daar ook aan houdt? Hoe kun je gewenst gedrag stimuleren en zorg je ervoor dat ongewenst gedrag zo min mogelijk plaats vindt? Hoe houd je het zelf vol als ouder? Er is in deze 2 voorlichtingen ook voldoende tijd om met elkaar in discussie te gaan of bepaalde voorbeelden te bespreken.

Informatie en aanmelding
Deze voorlichting bestaat uit twee bijeenkomsten op 2 en 9 oktober van 19.30 – 21.30 uur in het Holsthohus in Olst. Het is handig om beide avonden bij te wonen, omdat ze elkaar aanvullen. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden en er is geen verwijzing nodig.

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz, 0570-604900 of info@impluz.nl. Ouders kunnen zich tot 24 september aanmelden voor de voorlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.