vlooienmarkt heeten elkaar geen vlooien afvangen

De vlooienmarkt, vroeger alleen op het plein, is de laatste jaren uitgegroeid tot een twee kilometer lang lint van kraampjes en wel tienduizend bezoekers. Het is naast de ponymarkt een grote publiekstrekker op het negendaagse event in het dorp.

De werkgroep ‘heetenbegroot’ is al een jaartje bezig is met voorbereidingen. Op 13 oktober wordt er een kennismakingsbijeenkomst gehouden voor de Heetenaren. Door middel van een mini burgerbegroting legt de werkgroep dan uit wat hun plannen inhouden. Die dag is er geld te verdelen in en voor het dorp en de aanwezigen gaan zelf beslissen aan welk onderwerp hoeveel en waar wat wordt besteed.

Waar mensen zelf de teugels bij de hand nemen zullen anderen de teugels moeten los laten. Het is een zoektocht voor politiek, burgers en ambtenaren. Heetenaar en wethouder Wout Wagenmans durft dat wel aan. Hij stapte lachend op en was ‘niet te bange’. Fotograaf Alex Witteveen, een van de mensen uit de initiatiefgroep, legde vast hoe honderden mensen werden bijgepraat over wat de groep nu eigenlijk wil. De aanwezigen ontvingen een uitnodiging voor 13 oktober en werden uitgedaagd op het paard te stappen. De lijst met Heetenaren die in het comité van aanmoediging wilden groeide in een paar uur naar 230 personen.

‘Heeten begroot het is allemoal niet zo begrotelijk’. Waar de een de teugels laat vieren, grijpt een ander die weer vast is het idee. En als je het nog niet echt durft? Dan doe je net als wethouder Wagenmans, stap je achterop en lift je mee met iemand die wel durft. ‘Het is allemaal niet zo moeilijk, vindt ook fotograaf Alex. Hij gaf zijn camera zelfs even uit handen om het paar paard te beklimmen dit werd uiteraard vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.