Home / archiefcentraal / video gezamenlijk lied van syrische en raalter kinderen

Nederlandse en Syrische kinderen en ouders in Raalte hebben vorige week het lied ‘Hartslag’ gelanceerd om meer begrip te creëren voor Syrische vluchtelingen. Het gaat om een Nederlandse vertaling van een Arabisch lied, dat handelt over de hoop en het verlangen van Syrische kinderen aangaande hun land.

video gezamenlijk lied van syrische en raalter kinderen

De oorspronkelijke versie van het lied werd in Syrië opgenomen in samenwerking met Unicef. Met deze Nederlandse versie hopen de ouders aan scholen en andere plekken van ontmoeting een middel te bieden om het gesprek tussen Syrische vluchtelingen en Nederlanders te stimuleren en zo begrip te kweken. Een koor van Nederlandse en Syrische kinderen heeft dinsdag het lied voor het eerst ten gehore gebracht in basisschool de Vogelaar, waarna het online beschikbaar kwam voor gebruik in het hele land.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/H6Bki9LTt6w”]

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.