Home / archiefcentraal / veertig kilo appels voor lione van der horst

Lione van der Horst (12) uit Olst heeft dinsdagochtend maar liefst veertig kilo aan appels op school bezorgd gekregen. Ze was het snelste meisje tijdens de Appelloop in Olst die afgelopen woensdag werd gehouden. Traditie is dan dat het snelste meisje uit de gemeente Olst-Wijhe haar gewicht in appels krijgt uitgereikt.

veertig kilo appels voor lione van der horst

Lione zit in de eerste klas van het voortgezet onderwijs in Deventer (De Boerhaave van het Etty Hillesum Lyceum) en ze was behoorlijk verrast dat ze zoveel appels kreeg uitgereikt. Ze loopt sinds 2015 mee met de Appelloop, doet aan atletiek en is echt een rijzende ster. Ze liep dit jaar de drie rondjes van 600 meter in een gemiddelde snelheid van 14,5 kilometer per uur. Samen met haar klasgenootjes heeft ze direct een deel van de lekkere appels opgegeten en de rest heeft ze uitgedeeld op haar school.

Snelste dame
Inge Westendorp is net als vorig jaar uitgeroepen tot de snelste dame van Olst-Wijhe op de 5 kilometerloop. Ze heeft de afstand gelopen in een netto tijd van 23.47 minuten, vijf seconden sneller dan vorig jaar. De jaarlijkse Appelloop trok dit jaar weer meer lopers dan de voorgaande twee edities. In totaal zijn er 525 lopers van start gegaan. De slechte weersvoorspellingen zorgden ervoor dat het deelnamerecord niet verbroken werd.

Lees ook

Drie Raaltenaren vast na tonen nepwapen bij de Leeren Lampe

RAALTE – Bij de Leeren Lampe in Raalte zijn in de nacht van zondag op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.