twee inwoners raalte uitgeroepen tot taalheld

Toen Ricardo, winnaar in de categorie taalcursist, wist dat hij vader zou worden, besefte hij dat hij zijn dochtertje zou willen voorlezen en willen helpen met huiswerk. Samen met zijn werkgever ging hij op zoek naar taalondersteuning. Via het Taalpunt werkt hij al twee jaar samen aan zijn taal. Nu brengt hij het over op anderen, binnenkort wordt hij zelfs ambassadeur. Daarom heeft de jury hem gekozen. “Er gaat een wereld voor me open! Ik ben een nog stoerdere kerel dan ik al was”, zegt hij met een grote glimlach.

Marga van de Merwe (categorie taalbegeleider) begon als cursist, maar ze is zo enthousiast dat ze nu anderen begeleidt in het leren van de taal en het omgaan met de computer. Ze doet dit specifiek voor de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking. 

Alle regionale Taalhelden mogen meedoen aan de landelijke Taalheldenverkiezing in januari. Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij zijn laaggeletterd. In Overijssel heeft circa 11,2 procent van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Kijk voor meer informatie op: staging2.weekvandealfabetisering.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.