tip van energieloket salland de solartube brengt licht waar je het hebben wil

Een rond gat in je dak boren lijkt nog het spannendste onderdeel van het aanbrengen van een solartube. Maar daar heb je vakmensen voor. En daarna heb je er iedere gemak van. Want de solartube brengt licht naar ruimtes waar je maar wil.

Een doucheruimte zonder buitenmuur? Een donkere hal? Met een solartube heb je er daglicht. Je plaatst een koepel op je dak die er uitziet als een facetoog, of als een doorzichtige halve voetbal. Op die manier valt het licht er altijd goed op en wordt het altijd goed doorgegeven naar binnen. Het licht gaat vervolgens een buis (tube) in die van een soort spiegel gemaakt is. Door reflectie verplaatst het licht zich daarom wel tot een meter of vier, vijf naar het andere uiteinde, zonder krachtverlies. En dat andere uiteinde (zie foto) is een doorzichtige plaat die wel op een raam lijkt. Of op een lamp die aanstaat.

Omdat de buis buigzaam is en de lichtsterkte gelijk blijft op wel vier, vijf meter, kun je het uiteinde bijna altijd wel krijgen waar je het hebben wil. Je kunt onder één facetoog zelfs wel twee buizen hangen zodat je naar twee plekken licht brengt.

En de solartube is ook te krijgen met luchttafvoer en met gewoon een lamp. Dat is handig voor als je hem gebruikt op een douche-, bad- of wcruimte. Dan heb je één apparaat voor alles.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via energieloketsalland@gmail.com of 06-82119122.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.