Home / archiefcentraal / speciale foodcamps voor kinderen

‘LekkerBoer’, een initiatief van Judith de Rijk uit Olst en Hanneke Stegeman uit Apeldoorn, wil kinderen in aanraking brengen met voedsel, hoe en waar het groeit en zo bijdragen aan een gezonder en actiever leven. Daarom bieden de twee op 5 en 12 oktober speciale ‘LekkerBoer Foodcamps’ aan in Deventer en Zwolle.

speciale foodcamps voor kinderen

Tijdens zo’n Foodcamp kunnen kinderen samen aan de slag met koken. De producten voor de maaltijd mogen de kinderen met hun vriendjes of vriendinnetjes zelf bij elkaar scharrelen, in de stal, op het land of in de wei. Daarna kan een eigen maaltijd bereid worden onder begeleiding van een kookcoach. Aan het einde van de middag wordt samen met ouders en vriendjes en vriendinnetjes aan een lange tafel van de zelfgemaakte maaltijd gesmuld in de stal of buiten (als de zon schijnt).

De boeren (van de LekkerBoer-boerderijen, Tjoonk & tuinderij de Haverkamp in Deventer en Boer Pelleboer in Zwolle) helpen daarbij en vertellen over de herkomst en teelt van de producten. Ook onder meer het Sportbedrijf Deventer en SportService Zwolle werken mee.
LekkerBoer wil bijdragen aan een gezonde leefstijl en doet dat door kinderen spelenderwijs te laten ervaren hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Het platform is een initiatief van de agrifood- ondernemers Judith de Rijk en Hanneke Stegeman en zorgt ervoor dat boeren, BSO (buitenschoolse opvang-organisaties), gemeenten, maaltijdleveranciers en beweegaanbieders met elkaar samenwerken.

De Foodcamps worden voor de eerste keer gehouden. Er wordt daarmee ingespeeld op de Dutch Agri Food Week van 5 tot en met 16 oktober. Tijdens de vierde editie daarvan krijgen in heel Nederland bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050? Dutch Agri Food Week wil zo de toekomst van ons eten schetsen en het beeld van de Nederlandse agrifood sector versterken.

Voor meer informatie zie www.lekkerboer.nl/foodcamp 

 

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.