raalte op schema met rioolwerkzaamheden

Zo zijn naast het dagelijks beheer en onderhoud diverse riolen vervangen en gerenoveerd, afkoppelprojecten gerealiseerd en rioolgemalen en drukrioleringsunits vernieuwd. Buiten het vastgestelde uitvoeringsprogramma om zijn er enkele meeliftprojecten uitgevoerd (extra ten opzichte van het GRP) zoals de Nieuwstraat en het deel van de Zwolsestraat ter hoogte van Tijenraan. Dat zorgt er wel voor dat er een miljoen meer is geïnvesteerd dan aanvankelijk was begroot. Daarover heeft de raad eerder positief besloten. Daartegenover staat dat er momenteel 1,5 miljoen meer in de pot zit dan aanvankelijk was begroot. Dat komt onder andere doordat de beginstand van het potje hoger uitviel dan was voorzien, er minder hoefde te worden afgeschreven en er minder exploitatiekosten en kapitaallasten zijn. Die meevaller had nog groter kunnen zijn, als de rioolheffing niet bijna 3,5 ton lager was uitgevallen.

Raalte moet de komende jaren nog aan de slag met de vervanging van de riolering aan de Molenhof (fase 2) in Raalte; aanpassing van het stelsel in de wijk Keizer in Nieuw Heeten en aanpassing van de riolering in Blankenvoort en Kiezenbos in Heino. Bovendien zijn er nog wat extra taken, die niet geformuleerd zijn in het GRP, waarmee Raalte aan de slag wil: Vervanging van de riolering in de Zwarteweg in Nieuw Heeten (fase 2), vervanging van de riolering in Laag Zuthem en vervanging van de riolering in de Almelosestraat in Raalte.

In het GRP is een jaarlijkse verhoging van de rioolheffing opgenomen. Naar verwachting is deze verhoging, net als in 2017 en 2018, in 2019 niet noodzakelijk. Er wordt wel een inflatiecorrectie toegepast.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.