raalte in de smaak valt goed in de smaak

En dat is een prettige bijkomstigheid voor een proeverijfestival dat zich in de buitenlucht afspeelt. “In de drie jaar van ons bestaan hebben we alle weersomstandigheden al wel meegemaakt. Van volop zon en korte broeken tot aan stormachtig en fikse buien. Het moge duidelijk zijn waar onze voorkeur naar uitgaat… Zeker gezien vorig jaar toen we betonblokken nodig hadden om de grote tent te verankeren vanwege de harde wind”, blikken voorzitter Peter Walter en secretaris Rudi Buitenkamp terug.

De bestuursleden staan te trappelen om met de opbouw bezig te gaan. Het deelnemersveld is wederom goed gevuld. Helaas moest Zaal Restaurant Reimink Heeten om persoonlijke redenen afhaken. “Erg jammer, maar dit is echt een gevalletje overmacht.” Op het allerlaatste moment is met dank aan Horeca Luttenberg zelfs nog een prachtige vervanger gevonden. Daarmee keert het samenwerkingsverband van De Boerschop, De Schoenmaker en Spoolder na één jaar afwezigheid terug op Raalte In de Smaak. “Geweldig dat ze dit hebben gedaan, want het was echt 5 voor 12”, aldus Walter en Buitenkamp.

Nieuwkomers
Buuffie’s Proeflokaal, Bekedam Food & Events, de Bagatelle en Bistro Nostalgie Roalte zijn gebleven. Het deelnemersveld wordt verder aangevuld met nieuwkomers Brasserie Dert13n uit Heeten, Buuffie’s IJssalon uit Heino, Brasserie Boode uit Bathmen, Taveerne Tivoli uit Raalte, Eten bij Pa & Ma uit Schalkhaar en Met taart en koek op de hoek uit Heino.

Het aanbod varieert onder andere huisgerookt buikspek tot een oester uit de Oesterschelde. En van een sushi bowl tot varkensstoof. De liefhebbers van nagerechten komen eveneens voldoende aan hun trekken. Wat te denken van de Fat Elvis Pie met banaan, bacon en pindakaas, Oma’s appeltaart 2.0 en Surinaams schaafijs.

Herenhof
Het is inmiddels de vierde editie van het proeverijfestival en je kunt stellen dat niet alleen het deelnemersveld een regionaal tintje heeft. Ook de bezoekers komen al lang niet meer alleen uit Raalte. “Dat is natuurlijk een beweging die gelijk opgaat. Hoe meer deelnemers er van buiten Raalte komen, hoe meer (stam)gasten ze met zich mee trekken. Bovendien merken we dat onze naamsbekendheid flink is gegroeid en dat is vooral ook te danken aan onze regionale sponsoren die ons zowel in financieel als materieel opzicht steunen”, stellen Walter en Buitenkamp, die dat mede danken aan de keuze om naar de Herenhof in het centrum van Raalte te verkassen.

“Het geeft een mooi, intiem karakter aan Raalte In de Smaak. En we zijn blij dat de gemeente en omwonenden ons de gelegenheid bieden om van deze ruimte gebruik te mogen maken.”

Publieksprijs
De groeiende naamsbekendheid en reputatie is mede te danken aan allerlei acties die aan Raalte In de Smaak zijn verbonden. Zowel de Rabobank Publieksprijs, vernoemd naar belangrijke sponsor Rabobank Salland, als de Selfie-actie gaan op herhaling. Daarmee maakt het publiek wederom twee keer kans op een diner voor twee personen bij het winnende restaurant van de Publieksprijs. De winnaar van deze onderscheiding ontvangt een glazen kunstwerk gemaakt door Magies Glas in Raalte. Paul Maas, Manager Groot Zakelijk bij Rabobank Salland, maakt aanstaande zondag om 18.00 uur bekend wie de opvolger wordt van Buuffie’s Proeflokaal.

Raalte In de Smaak wordt op vrijdag 7 (16.00-22.00 uur), zaterdag 8 (13.00-22.00 uur) en zondag 9 september (13.00-19.00 uur) gehouden op de Herenhof in Raalte. Meer informatie is te vinden op staging2.indesmaakraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.