pvdd egel en hermelijn onterecht op vrijstellingslijst

Soorten die op de provinciale vrijstellingslijst staan mogen gevangen worden. Daarnaast is het toegestaan hun rust- of broedplaatsen opzettelijk te beschadigen of te vernielen. De fractie van de Partij voor de Dieren is niet blij met deze vrijstellingslijst, zeker niet omdat daar soorten op staan die juist meer bescherming zouden moeten krijgen. Voor de bunzing, egel, hermelijn en wezel kan niet worden aangetoond dat deze, zoals dat heet volgens de Wet natuurbescherming, in gunstige staat van instandhouding verkeren. De ondergrondse woelmuis komt niet meer voor in de provincie. Daarom dient de Statenfractie een amendement in om deze soorten van de vrijstellingslijst af te halen.

Per 1 januari 2017 zijn, met de invoering van de nieuwe natuurwet, veel natuurbeschermingstaken bij de provincie komen te liggen. Sindsdien staan genoemde soorten onterecht op de provinciale vrijstellingslijst. Ook Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en de gemeente Deventer pleitten in eerder ingediende zienswijzen voor heroverweging van deze lijst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.