ponymarkt de laatste der mohikanenals het gaat om veemarkten in salland

De Ponymarkt profiteert nadrukkelijk van de boost die de economie na de crisis heeft gekregen. “De aanvoer was vorig jaar in ieder geval groter dan de jaren ervoor”, stelt woordvoerder Guus de Haan. Overigens is dat niet alleen toe te schrijven aan de goed draaiende economie, want ‘Heeten’ staat in den lande gewoon goed aangeschreven. De handel is goed en ook de sfeer wordt geroemd, want het maakt natuurlijk wel onderdeel uit van een feestweek en dus is gezelligheid gegarandeerd.

Een bezoek aan de Ponymarkt moet eigenlijk verplichte kost zijn voor iedereen die in deze regio komt wonen. En ook voor wie hier al jaren woont en tot zijn/haar schaamte moet bekennen nog nooit te zijn geweest. Voor de jeugd is het een kennismaking met een fenomeen waarover ze wellicht hebben gelezen of gehoord in verhalen van (groot)ouders. Volwassenen komen misschien tegemoet aan hun hang naar authenticiteit, ambacht en een klein deel folklore.

Hoe dan ook, de Ponymarkt prikkelt de zintuigen. Niet alleen de pony’s zijn het aanzien meer dan waard, ook de handelaren zijn een gewild object voor menig fotograaf. Lange stofjassen, wandelstokken, grote portemonnees aan een ketting; het trekt allemaal aan je voorbij. Dat is het menu dat je voorgeschoteld krijgt als je op tijd uit bed komt. Want, wie het ‘feestje’ wil meemaken, dient toch echt wel voor 7.00 uur aanwezig te zijn rond het Dorpsplein. Bij voorkeur zelfs al om 5.30 uur als de Ponymarkt wordt geopend.

Overigens laat de organisatie van de Ponyweek wel degelijk zien dat het ook bezig is met de toekomst. Sinds 2016 wordt tegelijk met de Ponymarkt namelijk ook de Landbouw Relatie- en Innovatiedag gehouden. Met een markt van bedrijven die producten en diensten aanbieden aan de agrarische sector en een aantal sprekers. Dit jaar zijn onder andere de plaatselijke rhododendronkweker Kortenhorst en de mannen achter de Zwarte Cross bereid gevonden hun verhaal te vertellen. Het thema moet iedere (agrarische) bezoeker aanspreken: de weg naar succes!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.