Home / archiefcentraal / parochiefeest heilig kruis

Op zondag 9 september begint om 10.30 uur de Eucharistieviering in de Basiliek van Raalte ter gelegenheid van de feestdag van het H. Kruis.

parochiefeest heilig kruis

Bij de fusie van de parochies in Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Holten, Haarle, Luttenberg, Mariënheem en Raalte in 2010 kreeg de nieuw gevormde parochie de naam Heilig Kruis. In september valt ieder jaar de feestdag van het H. Kruis. Daarom wordt zondag 9 september dit parochiefeest gevierd met de parochianen van de negen locaties.

Om 10.30 uur begint in de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte de feestelijke Eucharistieviering met de leden van het pastoraal team. Het Liturgiekoor uit Luttenberg zal de zang verzorgen. Misdienaars en acolieten uit alle locaties zullen dienen. Het grote kruis uit 2010 (bestaande uit negen delen verwijzend naar de negen locaties) zal voor in de Basiliek staan.

Aan het einde van de viering wordt door elke locatie een korte presentatie gehouden over wat typisch hoort bij hún geloofsgemeenschap. Aansluitend aan de viering is er op het kerkplein een ontmoeting met koffie/thee en iets lekkers.

Lees ook

‘Rally is meest pure vorm van autosport die er is’

Theo Engels uit Mariënheem sinds kort voorzitter van Hellendoorn Rally en Zuiderzeerally MARIËNHEEM – De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.