parochiefeest heilig kruis

Bij de fusie van de parochies in Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Holten, Haarle, Luttenberg, Mariënheem en Raalte in 2010 kreeg de nieuw gevormde parochie de naam Heilig Kruis. In september valt ieder jaar de feestdag van het H. Kruis. Daarom wordt zondag 9 september dit parochiefeest gevierd met de parochianen van de negen locaties.

Om 10.30 uur begint in de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte de feestelijke Eucharistieviering met de leden van het pastoraal team. Het Liturgiekoor uit Luttenberg zal de zang verzorgen. Misdienaars en acolieten uit alle locaties zullen dienen. Het grote kruis uit 2010 (bestaande uit negen delen verwijzend naar de negen locaties) zal voor in de Basiliek staan.

Aan het einde van de viering wordt door elke locatie een korte presentatie gehouden over wat typisch hoort bij hún geloofsgemeenschap. Aansluitend aan de viering is er op het kerkplein een ontmoeting met koffie/thee en iets lekkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.