Home / archiefcentraal / open dag bij dexter fokkers

Diverse leden van landelijke stamboekvereniging Holland Dexter openen op zondag 23 september hun stallen voor het publiek. Zo ook fokkers Martin en Anita Schrijver (Beltenbosweg 1 in Raalte) en Rikus Snel (Molenweg 12 in Heino).

open dag bij dexter fokkers

Foto ter illustratie, niet het betreffende koeienras.

Dexter is het kleinste Europese koeienras. Het zijn zeer kleine koeien met een hoogte van circa 1 meter. Het ras vindt z’n oorsprong in Ierland, waar het jaren geleden is gefokt door dhr. Dexter, om een duurzame koe te creëren voor de kleine boer. Het ras is zeer sterk en hierdoor goed in staat om zichzelf op arme gronden te voeden. Stamboekvereniging Holland Dexter heeft circa 130 leden en groeit elk jaar. Iedereen is welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur kennis te maken met het ras en de fokkers.

Zie verder www.hollanddexter.nl/opendag

Lees ook

Expositie van Dorien Kouwert bij Cult Raalte

RAALTE – Dorien Kouwert exposeert tot 30 juni een selectie van haar schilderijen in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.