olsterfeest viert eerste lustrum met nieuwe en vertrouwde onderdelen

Foto: Band with Benefits speelt zaterdagavond in de feesttent van het vijfde OlsterFeest.

In het lustrumprogramma zijn vertrouwde en succesvolle onderdelen aangevuld met nieuwe activiteiten: de oecumenische kerkdienst zondagmorgen (9.30 uur) en op dezelfde dag een darttoernooi (11.00 tot 15.00 uur), beide in de vertrouwde grote feesttent aan de K. van Limburg Stirumstraat (bij de Watertoren).

De traditionele Appelloop, georganiseerd sinds 1997 bij het 1050-jarig bestaan van de toenmalige gemeente Olst, is ook nu weer op woensdagavond 12 september het eerste programmaonderdeel. Met flink wat afstanden (1, 2 of 3 keer 600 meter voor de jeugd en 5 of 10 kilometer voor de andere deelnemers) betekent dat weer een sportief begin van het vijfde OlsterFeest (met dank aan Stichting Olst-Wijhe in Beweging).

Na het succes van vorig jaar moest er ook een vervolg komen van de wedstrijd ‘Heel Olst bakt appeltaart’. Deelnemers kunnen vanaf woensdagavond 18.00 uur hun baksel inleveren, waarna de bakkers Bijsterbosch en Jolink aan het keuren slaan. De prijsuitreiking is, afhankelijk van hoeveel taarten er gejureerd moeten worden, tussen 19.30 uur en 20.00 uur. De eerste prijs is een high tea van Ripperda bij Op Duur, de tweede prijs is koffie/thee en taart bij de Olsterhof en de derde prijs een entreekaart naar keuze voor de vrijdag- of zaterdagavond van het OlsterFeest. De appeltaarten worden na de prijsuitreiking uitgedeeld in de tent zodat iedereen kan proeven. De deelnemers die hun ingrediënten kopen bij de PLUS krijgen hun kosten vergoed na het inleveren van de kassabon.

Dorpsdiner
Op de donderdag staat het dorpsdiner op het programma. Net als vorig jaar hebben de gasten de keuze: ze kunnen koken voor zichzelf en hun meegenomen gasten of ze aanschuiven bij één van de andere tafels, waar gerechten worden bereid uit andere landen zoals Bolivia, Japan, India en Pakistan. Alle Olstenaren kunnen meedoen voor 10 euro, maar van te voren inschrijven (ook voor de exotische keukens) via de site is raadzaam. De inloop van het dorpsdiner is vanaf 18.15 uur.

Na afloop van het dorpsdiner is het tijd voor mode en muziek (met de Zingende Badmutsen). Om 20.00 uur wordt de rode loper uitgerold voor de Olster mode-ondernemers: Haar & Beauty Huys, Santé Lingerie, ’t Goed, Optiek Monique, Olsterhof, Nobach, Nouk & Lies, Naaiatelier Bandaris, Overkempe, De Wereldwinkel, Beautyleen en Bij de Buuren. Behalve de nieuwste kleding worden ook lingerie, brillen, riemen, tassen, sieraden en andere accessoires geshowd. De entree is gratis.

Confetti
Vrijdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur van alles te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar; stokken vangen, sjoelen, koekhappen, kegelen, lopen op enorme skilatten en nog veel meer. Ook kinderen die graag knutselen zijn deze middag welkom in de feesttent, waar ook nog een verrassing zal zijn. Moeders, vaders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

Vrijdagavond 19.00 uur (deuren open vanaf 18.30 uur) verzorgt Filmhuis Olst een filmdiner in het Holstohuis. Gedraaid wordt dan de Franse komedie ‘C’est La Vie!’ over een chique Franse bruiloft waar alles fout gaat.

Diezelfde avond (vanaf 21.00 uur) zal het er in de feesttent heel anders aan toe gaan; van confetti happen tot CO2 snuiven, de Beatcrooks (samen met DJ Baas) komen deze avond opluisteren onder het motto ‘Badboys freestylen met pompende beats in een dikke feest flow’. Kaarten kosten 5 euro en zijn alleen deze vrijdagavond bij de feesttent zelf te koop.

Zaterdag staat zoals altijd in het teken van de traditionele Jaarmarkt (10.00-17.00 uur). Ook nu worden weer drommen belangstellenden verwacht voor een van de grootste jaarmarkten van de regio.

Veel bezoekers gaan daarna altijd door naar de grote feestavond in de tent, waar vanaf 21.00 uur de ‘Band with Benefits’ even makkelijk switcht van stevige rockers van Bon Jovi en AC/DC naar classics van Queen en Meatloaf. Met natuurlijk ook foute muzikale uitstapjes. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop bij Boekhandel Korten, Beautyleen en Hubo. Net als vorig jaar wordt een uitverkocht huis verwacht.

Marco ten Kate
Nieuw op de zondagmorgen (9.30 uur) is de oecumenische kerkdienst in de feesttent. “Vanuit de kerken kwam dat verzoek en daar werken we graag aan mee. Het OlsterFeest is er tenslotte voor iedereen”, zo licht Meydam toe. Ook het nieuwe darttoernooi zondagmorgen is op verzoek. Het toernooi wordt gehouden in de feesttent en de darters spelen in koppels (maximaal 32). De tent opent om 10.30 uur, de eerste pijltjes worden om 11.00 uur gegooid. Opgeven kan via davy.regt@live.nl of 06-37417238 of tot 10.45 uur op de dag zelf.

Voor de vertrouwde wielertocht (voor racefietsen en mountainbikes) kan deze zondagmorgen vanaf 10.00 uur ingeschreven worden (kosten 7,50 euro, incl. koffie, cake en een energiepakketje voor onderweg). Onder begeleiding van een wegkapitein gaan de deelnemers dit jaar in groepen de IJssel over.

De Olster Brommer Toertocht vertrekt om 11.00 uur (inschrijven vanaf 10.00 uur, kosten 7,50 euro) en de IJsselrit voor klassieke auto’s (van 30 jaar of ouder, kosten 6 euro per auto) om 12.00 uur. Het opstellen van de auto’s kan vanaf 10.00 uur aan de Jan Scharmhartstraat 2. Inschrijven gebeurt in de muziekkoepel in park Olsterhof.

Feestzanger Marco ten Kate zorgt zondagmiddag vanaf 14.00 uur voor stemming in de feesttent. Tot hoe laat het feest duurt, dat laat Meydam nog maar even in het midden. “We hebben wat speling wat betreft eindtijd”, kondigt hij nu al aan.

Meer info op staging2.olsterfeest.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.