nieuwe editie dwars deur salland

De mountainbiketocht van 40 kilometer leidt grotendeels over onverharde wegen en door de bossen in Salland. Na de start gaan de mountainbikers richting het bos bij het HOFtheater en ’t Reelaer, vervolgens door het bos rond Omni Mobilae en dan richting Camping Krieghuusbelten. Daar is er een pauzeplek, waar de deelnemers worden voorzien van sportdrank, een banaan en een krentenbol. WRBikes uit Haarle is aanwezig voor technische ondersteuning.

De tocht wordt vervolgd door een tweede lus door het bos achter Camping Krieghuusbelten en vervolgens richting Heino, waarna men eindigt bij het clubhuis aan de Hammerweg. De tocht van 60 kilometer wordt met een lus richting Luttenberg uitgebreid: door het Luttenbergse bos en langs het Overijssels Kanaal, waarna het bos bij dezelfde camping opnieuw wordt aangedaan.

100 kilomter
Nieuw is dit jaar de wielertocht van 100 kilometer. Het gaat om een echte wegtocht van 100 kilometer, die eerst naar de Lemelerberg, richting Ommen voert. Daarna gaan de wielrenners richting het sanatorium, met een klim bij het avonturenpark, naar de Luttenberg en via de Sallandse Heuvelrug weer terug naar het clubgebouw. Een afwisselende tocht, waar alle beklimmingen van Salland in zitten. De pauzeplek is ergens halverwege. Elk parcours wordt volledig uitgepijld met linten en pijlbordjes.

De deelnamekosten zijn voor elk parcours hetzelfde. Voor de jeugd tot 16 jaar is deelname volledig gratis, dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Raalte uit het sport stimuleringsfonds. Boven de 16 jaar betalen NTFU-leden 6 euro en niet NTFU-leden 8 euro. Na afloop kunnen de deelnemers in het clubgebouw genieten van appelgebak met koffie; voor de deelnemers onder 16 jaar ligt er ook nog een Weekamp Deuren Bidon klaar.

CRT wijst er nadrukkelijk op dat de mountainbikeroutes alleen deze dag volledig begaanbaar zijn. Enkele land- en rondeigenaren stellen namelijk alleen deze dag hun terreinen open. Inschrijven kan tussen 8.45 en 10.00 uur bij het clubgebouw van CRT Raalte aan de Hammerweg 8e in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.