niet meer geld voor raalter minima

De PvdA en GroenLinks kwamen donderdagavond met een amendement, dat werd ondersteund door Lokaal Alternatief en D66, om niet te bezuinigen op de allerlaagste inkomens. Insteek was om de bestaande ‘Regeling Meedoen’ ongewijzigd te laten voor de groep tot 110 procent van de bijstandsnorm. Voor dat voorstel was geen steun bij de andere raadsfracties.

De groep die gebruik kan maken van minimaregelingen wordt ook niet uitgebreid tot een inkomen van 130 procent van de bijstandsnorm. De PvdA en GroenLinks dienden een motie in, ook ondertekend door Lokaal Alternatief en D66, om de doelgroep groter te krijgen. Het voorstel strandde met alleen de stemmen van de vier fracties.

De verwachting is dat door het collegevoorstel meer mensen profijt hebben van de beschikbare middelen en door een herverdeling van geld en een andere manier van samenwerking met sociale partners uiteindelijk meer mensen geholpen kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.