natuurbericht vreemde vogels

De wind haalt aan en het hagelt eikels op het autodak. Een ekster zit op het ooievaarsnest, daar is vast iets te halen. Hier tegenover het natuurreservaat maak ik een noodstop in de berm. Vreemde vogels in zicht! Een twintigtal flamingo’s staan daar te staan in de droge waterberging en daar nog vier. Ze zijn wel erg roze en vast niet echt.

De zandweg is door het maisverkeer een grote mulle en rulle zandbak geworden. Dat word lopen het laatste eind. Een klein jochie van hooguit twaalf jaar knalt met de grote trekker over het veerooster. Dit is onverantwoord en vragen om ongelukken. Hij gaat te hard, er valt veel zaaizaad uit de voorraadbakken. Daar zullen kraaien, houtduiven en spreeuwen blij mee zijn. Een eenzame veldleeuwerik zoekt dekking in het talud en in het smalle strookje berm zit het vol met langpootmuggen.

In het reservaat komt een jonge reebok drinken van het beetje water in de grote poel. Het mooie beest is verdreven uit het territorium van een oudere bok. Schotse hooglanders, ganzen, wilde eenden en zelfs een lepelaar houden hem gezelschap. En mooi om te zien, een paar honderd kieviten komen ook foerageren en landen sierlijk op de bodem van de bijna drooggevallen poel. Oei, het gaat regenen, hard regenen. Ik ben al weg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.