natuurbericht het vroege herfstgevoel

Het is weer droog en ik fiets het dorp uit. Op veel plaatsen is de mais al geoogst en kunnen we weer lekker ver van ons af kijken. In mijn herinnering start de maisoogst meestal zo rond Prinsjesdag en de Ponymarkt van Heeten. Ik krijg dan ook het gevoel van een vroege herfst.

Vanaf hier loop ik het bos in. Hier aan de rand is een wespennest uitgegraven door een wespendief. De schade lijkt mee te vallen en kan worden gerepareerd. Verderop staat het waterpeil door de lage grondwaterstanden wel heel erg laag. Regelmatig vallen eikels op het bospad en door de hoge luchtvochtigheid en een vochtige bosgrond schieten paddenstoelen de grond uit. Een mooie geruide veer van een ransuil ligt in het zachtgroene mos. Ook hij is met een nieuw verenpak klaar voor de herfst.

Het druilerige weer, paddenstoelen, vroegrijpe eikels, blaadjes, de laagstaande zon, spinnenwebben met druppeltjes in de ochtend en de vroege kaarsrechte maisstoppelvelden. Een vroeg herfstgevoel dit jaar, maar toch ook het begin van een mooie lange kleurrijke nazomer. Kom maar op…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.