natuurbericht bedrijvigheid

Ondanks het neerslagtekort krijgt het platteland door de laatste buien toch weer wat kleur. Er is de laatste week veel bedrijvigheid. Hier word gras gemaaid, en op verschillende plaatsen zijn de maishakselaars al druk in de weer. Trekkers rijden af en aan. De vroegrijpe mais is van slechte kwaliteit en de opbrengst nog niet de helft van normaal. Moeilijke tijden voor veehouders. En daarginder word met lange sleepslangen de mengmest geïnjecteerd. Volgens de trekker chauffeur word er vandaag bij deze boer 1400 kub op 70 ha gebracht.

Een heidewachtel laat zien dat ie jagen kan. Hazen, konijnen, muizen en ander gespuis zijn hier hun leven niet zeker. Jammer dat het baasje niet aanwezig is. En daar bij de boer geniet de grijze golf van het mooie nazomerweer. Campers staan rondom de boerderij en her en der in de boomgaard. Nog lekker even genieten van het mooie nazomerweer.

Hier is het bos. Ook hier is het aardig opgefrist door de regen. Ik volg het trekkerspoor dwars door het bos. Platgereden varens en frambozenstruiken wijzen me de weg. Er moest een omgevallen boom weggesleept worden. Afgeknapt op de rotte plek net boven de spechtengaten. De houtduif daarachter is nog maar eens weer aan een nieuw legsel begonnen. Opportunistisch als ze zijn brengen ze gemiddeld zo’n vier legsels per jaar groot. Zo hier ga ik over het schouwpad langs de watergang. Waterschappers zijn hier bezig met het onderhoud zodat we ook straks in de winter droge voeten houden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.