Home / archiefcentraal / middeleeuws festijn in luttenberg

Op zaterdag 27 oktober gaan de inwoners van Luttenberg terug in de tijd: naar 1318, het jaar dat Luttenberg(h) voor het eerst opgetekend werd. De werkgroep MF gaat een uniek evenement organiseren: een wandelroute van 2,5 kilometer, startend bij Morefield in de Boerschop, kronkelend over de berg, uitmondend in de kerkweide en van daaruit naar de Butzelaarstraat.

middeleeuws festijn in luttenberg

Onderweg komt de bezoeker mensen uit de middeleeuwen tegen; boeren, burgers en buitenlui, marskramers en kruidenvrouwtjes, edelen en bedelaars. Vertier en varieté, muziek en toneelspel, bourgondisch eten en drinken. Ambachtslieden, dames van vermaak, levende geschiedenis, pestlijders en geestelijkheid, soldaten, de beul en de bisschop. 

Deelname kost 5 euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen 2,50 euro. Kinderen die verkleed zijn in middeleeuwse sfeer hebben gratis entree. Met een polsbandje kom je binnen en beleef je het jaar 1318. De wandelroute is op die dag niet open voor hondenuitlaters en (hard)lopers, want dit is het schouwtoneel voor het Middeleeuws festijn.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.