Home / archiefcentraal / meer miljonairs dan ooit in raalte en olst wijhe

Het aantal miljonairs in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe was nog nooit zo hoog. Op 1 januari 2016 had 2,4 procent van de Raalter huishoudens een vermogen van minimaal één miljoen euro. In Olst-Wijhe was op dat moment 2,7 procent van de huishoudens miljonair. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

meer miljonairs dan ooit in raalte en olst wijhe

De stijging van het aantal miljonairs in Raalte en Olst-Wijhe ligt in de lijn van de landelijke trend. Op 1 januari 2016 waren er in Nederland 112.000 miljonairshuishoudens, het grootste aantal sinds 2006, het jaar waarin het onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd.

Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld. Ook in omliggende gemeenten Dalfsen en Ommen steeg het aantal miljonairshuishoudens.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/SAYdxlQUKy4″]

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.