leon kruitbosch uit heino presenteert eerste single

Hij is geen geboren entertainer. Ja, als jochie van een jaar of 12, 13 hing hij wel eens de DJ uit op feestjes en partijen en later ging hij als geluidsman mee bij optredens van vader Evert, ook een Nederlandstalige zanger, maar het podium hoefde hij zelf niet op. Dat veranderde enkele jaren geleden tijdens de Pompdagen. “Ik stond vooraan bij Ronnie Ruysdael. Hij zag dat ik alles meezong en trok me het podium op. Daar werd ik even naar achter gehaald, waar ik me moest verkleden als Frans Duijts en daarna mocht ik ook een stukje zingen. Met nepbakkebaarden. Iedereen was enthousiast!”

Een jaar later werd hij gevraagd voor de Dutch Top 100 tijdens de Pompdagen. Of hij een paar Nederlandstalige klassiekers wilde zingen. En voordat Leon het goed en wel besefte, stond hij tijdens Stöppelhaene in de Sallandse Herberg. “En daarna werd ik vaker gevraagd. Ik zing voornamelijk covers van bijvoorbeeld Jannes en Django Wagner. Maar het begon te kriebelen. Een eigen nummer uitbrengen leek me ook leuk. Afgelopen Koningsdag won ik ‘Heel Heino zingt Hazes’. En de prijs was een optreden in de Euregiotap van Willie Oosterhuis in Enschede. TV-opnames, alles. Daarna hakte ik de knoop door. Op google ben ik gaan zoeken naar een geschikte producer. En die vond ik in Arjan Venemann. Ik legde contact en kon meteen de volgende dag langskomen!”

Feestnummer
‘Gooi die handen in de lucht’ is een echt feestnummer, geschreven door Olaf Hesselmans. Dat het Nederlandstalig zou worden, stond vast. “Ik heb thuis natuurlijk ook met de paplepel in gekregen. Voorbeelden? Nou, ik vind Jannes echt heel goed, hoe die man kan genieten op het podium, écht te gek!” En dat wil hij zelf ook. Niet op Jannes’ niveau, voor dat soort dromen is hij te nuchter, maar: ‘dat je de mensen kunt vermaken met je stem en je muziek, dat vind ik mooi! En nee, van zenuwen heb ik geen last meer. Ik voel me nu wel thuis op het podium.”

Zijn vrienden genieten er ook van. “We bouwen elk jaar een carnavalswagen. We houden na afloop een bedankfeest voor alle sponsoren. Dan is het altijd van ‘Leon, jij moet nog even zingen’. En dan barst het feest ook los!”

Baron
De singlepresentatie bij Café de Baron in Heino begint om 14.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 13.00 uur. Natuurlijk treedt Leon zelf op, maar er zijn die middag ook de nodige gastoptredens. Zo kunnen de bezoekers ook kijken en luisteren naar DuoNL, Jordy van Vilsteren, Chris Haverman, Arjan Venemann, Spang en Joy Woelders. De entree is gratis. De nieuwe single is vanaf die dag te vinden op onder andere Spotify en YouTube. Fysieke exemplaren zijn te koop tijdens de presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.