lemele walst met overtuiging over mvv 69

Tekst/foto’s: Willem Lampe

De thuisclub was veel en veel te sterk voor de bezoekers uit het buurtschap Marle. Uiteindelijk verklapte het scorebord 5-1 en daar mocht de equipe van trainer Arjan Visscher nog niet eens over mopperen. Want dat was eigenlijk de enige kritische noot van Werner Pluim. “We hadden het eerder mogen afmaken. Verder een prima pot van onze kant.”

De wedstrijd begon om drie uur en nog geen vijf minuten later openden zich de hemelsluizen. Met bakken kwam het naar beneden. En nog voor de eerste druppels neerdaalden op aard, lag de 1-0 in het netje. Martijn de Lange stuurde Yoran Bakhuis de diepte in. “Buitenspel”, werd langs de lijn gescandeerd. De vlag van Jarno Thijs wapperde niet en dus bleef een fluitsignaal uit. Doelman Mark Boeve verwachtte een voorzet en liet een klein gaatje. Moet je niet met Bakhuis in aantocht. Die heeft aan een muizengaatje genoeg en hoppa, 1-0 lichtte op van het scorebord.

Na de openingstreffer was het eenrichtingsverkeer en Boeve was zo druk als een klein baasje. De 2-0 kon niet uitblijven en weer was het Bakhuis die attent reageerde op een steekbal van Damien Dijk. Toch ‘dreigt’ het na de thee een wedstrijd te worden als Jesper Grootenhuis vanuit een ingestudeerde vrije trap Yuri Kosters vindt. Onheilsprofeten langs de lijn voorspellen dat het nu wel eens moeilijk kan worden, maar niets blijkt minder waard. Pluim brengt Thomas van Leusen, die start met een enorme misser, maar die blooper wordt dubbel en dwars goedgemaakt. De invaller heeft diepgang, MVV ’69 geen antwoord. Als Van Leusen voor de derde keer de zestien induikt wordt ie onderuit gekegeld. De jonge, maar prima leidende Stan Endeman wijst naar de stip. Remon Kleinlugtenbeld laat zich dit buitenkansje niet ontnemen.

Na deze 3-1 is het ‘over en uit’. Het stralende oranje van MVV ’69 wordt spreekwoordelijk fletser en fletser. Trainer Visscher gelooft het wel en gaat erbij zitten als Damien Dijk van dichtbij een goaltje mee pikt. 4-1 duidelijke cijfers, maar goed, als het dan toch begint te lopen. Bakhuis geeft zijn trainer reden voor een publiekswissel en pikt zijn derde mee. Hij mag er even later af, samen met Hans Blikman. Huh…, Blikman…, dat was toch de elftalleider? Klopt, maar het begon weer te kriebelen en dus mag hij als jonge dertiger de rol van controleur oppakken. Missie geslaagd. Lachende gezichten in Lemele ondanks het beestachtige weer. 5-1, wat een seizoensopening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.