Home / archiefcentraal / leer een ander salland kennen in het hoftheater

'Leer een ander Salland kennen', onder die noemer viert de werkgroep die al tien jaar succesvolle introductiecursussen over Salland organiseert haar eigen jubileum. Plaats van handeling: het Hoftheater. Op zondag 14 oktober laten tal van sprekers hun licht schijnen over de identiteit en de toekomst van Salland.

leer een ander salland kennen in het hoftheater

Bestaat dè Sallander wel? En zit er wel toekomst in Salland? In een veelzijdig en prikkelend programma staan deze vragen centraal. Daarnaast is er veel ruimte voor muziek en gezelligheid. Een Sallander houdt immers van feestjes.
Op het programma staan onder meer deze onderdelen.
– Aan de keukentafel schuiven drie “nieuwe” Sallanders aan: theatermaker Jolmer Versteeg (bekend van Operatie IJssellinie), duurzame bouwer Janou Klanke en Bandar Abudmoula, kleermaker in Olst. Hoe kijken deze “buitenstaanders” aan tegen Salland? Wat vinden zij nou typisch Sallands?
– Heeft religie nog een toekomst in Salland? Met Greta de Wit van het Jongerenklooster Nieuw Sion in Diepenveen (Greta de Wit).
– Nieuwsflitsen over Verslingerd aan Salland, Energie coöperatie Heeten en Doorpakken Salland.
– Burgemeesters Ton Strien (Olst-Wijhe) en Martijn Dadema (Raalte) geven samen hun visie op de toekomst van Salland aan de hand van prikkelende stellingen.
– Het Sallandse landschap en de landbouw van morgen staan centraal in een bijdrage van Rick Huis in ’t Veld, boer, ontwerper en winnaar van Brood en Spelen.
– Özkan Akyol duikt in de zin en onzin van identiteit.

Presentator is Bart de Haan, Sallander in hart en nieren. Er is een Sallandse kwis, Sallandse muziek van Muppet Stuff, Sallandse drankjes en een culinaire primeur: de lancering van een Sallands hapje. De hele zaal mag voorproeven. Voor wie is het? Voor iedereen die is geïnteresseerd is in Salland!

Om 13.00 gaat de zaal open. Vanaf 13.30 start het programma. Rond 17.00 komt er een einde aan de dag en is er de mogelijkheid om na te zitten. De kosten bedragen 15,- per persoon, inclusief een consumptie/Sallands hapje. Reserveren kan via www.hoftheater.nl 

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.