Home / archiefcentraal / kevelaerlof in de basiliek van raalte

Op zondag 7 oktober komen weer honderden mensen samen voor het jaarlijkse Kevelaerhof in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Pelgrims die mee zijn geweest op bedevaart, maar ook velen die de reis te ver vinden, komen rond Maria van Kevelaer samen in de Raalter basiliek.

kevelaerlof in de basiliek van raalte

Ruim 300 parochianen uit Salland zijn begin september op bedevaart geweest naar het Duitse Mariabedevaartsoord Kevelaer. De dag vol bezinning en ontmoeting stond in het teken van het jaarthema ‘Met Maria op zoek naar vrede’. Dit thema is gekozen omdat dit jaar in Münster de Duitse Katholiekendagen zijn gehouden met het thema ‘Zoeken naar vrede’.

Het lof begint op 7 oktober om 19.00 uur, maar mensen zijn al om 18.30 uur welkom. Dan start de zang door de koren en klinkt er muziek van de fanfare. Aan dit lof zullen meewerken de fanfare St. Caecilia uit Heeten, het gemengd koor van de H. Kruisverheffing uit Raalte en het koor uit Nijverdal dat mee is geweest op bedevaart naar Kevelaer. Vicaris Cornelissen is hoofdcelebrant. Pastoor Monninkhof, de nieuwe pastoor van de Emmanuelparochie (Lemelerveld e.o.) zal de preek verzorgen.

Lees ook

Provincie zoekt inwoners die ‘het zelf beter kunnen’

ZWOLLE – De provincie heeft het uitdaagrecht, oftewel het Right to Challenge, ingevoerd. Inwoners kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.