kernteam welsem in gesprek over huisvesten basisschool dijkzicht in het dorpshuis

Het kernteam onderzoekt of het mogelijk is de functies van de basisschool en het dorpshuis te combineren. Dit biedt mogelijk als voordeel het behoud van het basisonderwijs voor Welsum. En anderzijds kan dit meerwaarde hebben voor de functies van het dorpshuis als plek voor ontmoeting, vieren, verenigingsleven en opvang. Het kernteam wil nu met belanghebbenden van groeperingen als verenigingen, bestuur dorpshuis, brandweer, plaatselijk belang en de school het gesprek hebben over de kansen en waarborgen als de school en het dorpshuis zouden samen gaan.

De bijeenkomst is op 10 oktober om 20.00 uur in het Dorpshuis Welsum. De direct belanghebbenden hebben een rechtstreekse uitnodiging ontvangen. Belangstellenden zijn welkom als toehoorder. De avond zal worden geleid door Sabine Uitslag als onafhankelijk voorzitter.

Het onderzoek over de toekomst van de school in Welsum maakt onderdeel uit van het project ‘scholen voor morgen’. Met dit project anticiperen de schoolbesturen in Olst-Wijhe samen met de gemeente op de consequenties van de teruglopende leerlingenaantallen. Samen met de ouders en
toekomstige ouders van leerlingen, werken ze aan passende oplossingen. Met elkaar wordt ingestoken op toekomstbestendige, betaalbare onderwijsvoorzieningen en opvang voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Dit betekent dat ook de kinderopvang/peuterwerk en voortgezet onderwijs hierbij worden betrokken.

Meer informatie hierover is te vinden op staging2.scholenvoormorgen.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.